Ženska dela z računalnikom ob skodelici kave

Ali si vedela, da ti nedokončani projekti nekje v omari nevede ovirajo pretok kreativnosti?

Pri več odprtih projektih hkrati je tvoja energija razpršena na veliko različnih koncev in v vsakem nedokončanem projektu je ostane nekaj. Vsak projekt ima svoj fokus, svoj namen in za to potrebuje določen vložek tvojega časa in energije.

Zato je dobro, da greš počasi projekt za projektom. Tako izostriš svoj fokus in v vsakega od projektov vložiš več kreativnosti in ustvarjalne energije.

Nedokončani projekti so kot multitasking – na prvi pogled izgledajo super, saj imaš stvari že “nastavljene”, a hkrati te lahko preobremenjujejo, zagotovo pa zbujajo občutek “moram”, “mudi se”, “rada bi kvačkala pa nikoli nimam časa”.

Ženska v rokah drži kup prej

Če imaš tudi ti težave z večimi odprtimi projekti za katere ne veš kdaj jih boš/če jih boš dokončala, ti priporočam, da si za vsak projekt odgovoriš na spodnjih nekaj vprašanj:

1. Zakaj si se projekta lotila?
2. Kaj je tvojemu projektu preusmerilo fokus?
3. Ali ga želiš dokončati?
4. Kako bi se počutila, če bi projekt opustila?
5. Kakšen doprinos ima lahko projekt zate osebno, če ga dokončaš?

Potem oštevilči projekte (glede na zgornje rezultate) po “pomembnosti” – kaj si najbolj želiš in kaj bo imelo zate največji doprinos in jih dokončaj v prej določenem vrstnem redu. Za projekte, za katere si ugotovila, da jih morda ne želiš dokončati, ali da so bili samo trenutni navdih, jih mirne volje razpleti in tako ponovno povečaj svojo zalogo preje, brez da greš v trgovino. Vesela bom, če mi javiš kako ti je šlo.

Lahko mi napišeš kar na mail apolonija@zdravilno-kvackanje.com.

Lepo kvačkaj!

Tvoja mentorica zdravilnega kvačkanja,
Apolonija

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to Top