Kvačkana radijka-režiserka

Kakšno svetlobo potrebuješ za kvačkanje?

Te skrbi, da bi se ti zaradi kvačkanja poslabšal vid?
Naj te potolažim! Zadnje raziskave so pokazale, da kvačkanje ne vpliva na slabšanje vida. Ker je potrebno oči ves čas napenjati in spremljati petlje, ki jih pretikaš, ti lahko celo pomaga pri izboljšavi le-tega.

Seveda, če upoštevaš glavno lastnost, ki naredi spremembo med morebitnim pešanjem in krepitvijo vida.

Če ne prej se takrat, kadar v roke primeš temnejše odtenke preje zaveš, kako pomembna je svetloba. Nekateri zadevo rešujejo tako, da za kvačkanje uporabljajo zgolj svetlejše odtenke.
To pa je seveda le ena od možnosti.

Druga, ki ti ponuja veliko širši spekter ustvarjanja in tvojega umetniškega izražanja pa je pravilna izbira same luči.

Če imaš možnost je super, da kvačkaš podnevi in ne zgodaj zjutraj ali zvečer, ko se dviga dan ali pada mrak.

Kvačkanje pri belem dnevu pa žal tudi ni zadostna rešitev s katero bi zares dobro poskrbela za svoj vid. Zato naj ti ne bo škoda vložiti kakšen evro več v zares dobro luč, ki ti bo dala primerno svetlobo za kvačkanje.

Sama sem dolgo testirala različne pripomočke, žarnice, svetilke ter takšne in drugačne lučke in ugotavljala katera je tista, ki mi najbolj ustreza. Lahko ti potrdim, da se daleč najbolje od vseh obnese led obroč, ki je sicer namenjen za snemanje videov in dodatno osvetljevanje pri fotografiranju.

Pomembno je, da ga namestiš na svojo levo ali desno stran in, da njegova svetloba pada na del, ki je tisti trenutek pri kvačkanju najbolj aktiven. Če ga boš postavila pod malenkost drugačnim kotom ti bo metal senco na aktivni del in tako boš svoje oči še dodatno utrudila.

Prisežem, da bodo tvoji izdelki lepši, lažje in hitreje jih boš izdelovala, predvsem pa svojih oči ne boš preveč napenjala, zato boš že samo s tem zelo poskrbela za zdravje svojih oči.

Seveda pa ne pozabi vsakih nekaj minut pogledati v daljavo. Kvačkanje ob oknu je zato najbolj primerno, saj pogled v naravo (če ti je le omogočen) zbistri oči in možgane in so naslednje vrstice še toliko lahkotnejše, lepše in povezane s tvojim notranjim jazom.

Lepo ustvarjaj!

Tvoja mentorica zdravilnega kvačkanja,
Apolonija Zupan

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to Top